guest house schedule: Everyday
restaurant Schedule: Tuesday - Sunday: 12:00 - 22:00
Contact: +40-740-220.035
English (UK)RomanaDeutch

Cisnadioara are aproape caracterul unui sat de munte. Este inconjurat de paduri si dealuri. Prin sat trece un parau, pe ale carui maluri sunt amplasate gospodariile sasesti in stil vechi care-si pastreaza specificul.

Cisnadioara este de asemenea renumita si pentru biserica fortificata unde au loc diferite evenimente, festivaluri de teatru si concerte. Cu toate ca popularitatea satului este in continua crestere, si-a pastrat caracterul intim. Tot aici se gasesc mai multe magazine alimentare, cafenele si restaurante, precum si un oficiu postal. Autobuze fac legãtura intre sat si orasul Sibiu sau orasul Cisnadie de mai multe ori pe zi.

Atractia Cisnadioarei o constituie pe de o parte orasul Sibiu, aflat la doar 10 km departare, cu minunatele sale vestigii medievale, iar pe de alta parte deschiderea spre muntii Carpatii, a caror explorare va deveni pentru fiecare o aventura aparte.

 

DIVERTISMENT
- Drumetie scurta / plimbare in imprejurimi;
-Ture cu bicicleta pe sosea asfaltata, cu pante mari pe drumul deacces al Paltinisului. Se pot face si ture usoare spre alte sate dinMarginime;
- Drumetia montana pe creasta inalta a masivului Cindrel se poate incepe din Rasinari, spre vest. Se parcurg initial crestele subalpine pana in dreptul statiunii Paltinis, ceea ce dureaza mai putin de o zi.

De aici creasta continua peste limita padurii pe creasta alpina care castiga progresiv (deci efort relativ redus) altitudine pana la varful Cindrel 2244m; apoi coboara pana la Oasa, ceea ce insemna o zi foarte lunga.

 

CE POTI VIZITA ?
- Biserica fortificata din Cisnadioara
- Rasinari
- Paltinis
- Orasul Sibiu

 

Scroll to top